2010. október 18., hétfő

-barna feszes has fal ( nem álmodom)

a barna feszes hasfalért a következőt kell tenni,

a szedált alany has izma körül lévő fölösleges zsírt és izmot ki metszik ,
speciális szerszámmal fel lazítják az izom rostokat
a has izmot felnyitják,
egy keskeny vágáson keresztül hosszú zsebet alakítanak ki,
az izom rostok közt egész a bordák porcos végéiig,
ide helyezik az implantátumot* jól kikel töltenie az üreget,
a vágásokat összevárjak,
a pácienst jól betakargatva az őrzőbe tolják,
az örző helyiséget jól fűtik mert műtét után, nagyon fázni szoktak a páciensek,
ha már nem fázik a beteg és kezd izzadni jöhet a szolárium, védő krémmel kenegetve persze,
ha szépen lebarnult elhagyhatja az intézményt, az első kontroll alkalmával jön a vartatszedés,
ezután bátran lehet mutogatni a jó barnult feszes hasfalat



- a szedált alany has izma körül lévő fölösleges zsírt és izmot ki metszik ,
a hentestől elhozott dagadóról levágod a széleket és a fölöst zsírt leszeded

-speciális szerszámmal fel lazítják az izom rostokat
klopfolom

-a has izmot felnyitják,
-egy keskeny vágáson keresztül hosszú zsebet alakítanak ki,
az izom rostok közt egész a bordák porcos végéiig,
a keskenyebbik részén felszúrom belenyúlok és óvatosan kitágítom

-ide helyezik az implantátumot* jól kikel töltenie az üreget,
jól megtöltöm a töltelékkel

-a vágást összevárjak,
gobelin tűvel és hímzőfonallal szoktam most épp sötétékkel

-a pácienst jól betakargatva az őrzőbe tolják,
-az őrző helyiséget jól fűtik mert műtét után, nagyon fázni szoktak a páciensek,
előmelegített sütőbe alufólia alatt 40/50perc

-ha már nem fázik a beteg és kezd izzadni jöhet a szolárium, védő krémmel kenegetve persze,
amikor szépen át párolódott, és a szúrás helyén átlátszó folyadék cseppen , fólia nélkül sütöm tovább, és saját levével locsolgatom

-ha szépen lebarnult elhagyhatja az intézményt, az első kontroll alkalmával jön a vartatszedés,
amikor megsült és kicsit hűlt kiszedem a fonalat amivel varrtam

-ezután bátran lehet mutogatni a jó barnult feszes hasfalat
tálalod a Töltött dagadót köretnek párolt káposzta és hagymás tört krumpli lett

* az implantátum:
egy marék szárított erdei gomba beáztatva és felkockázva,
a gomba áztató levével locsoljuk a szikkadt kockára vágott zsemléket,
pár tojással simára keverünk fél tömlő kenő májast/elkapart májat /máj konzervet/,
apró cafatokra vágjuk a szélekről levágott húsit
össze dolgozzuk az egészet, ha száraz lenne kis tejjel higitjuk
sózzuk , borsozzuk , majoránnával /petrezselyemmel fűszerezzük



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése